top of page

Bali Díl 6 - Všechno končí, aby něco dalšího mohlo začít

Pak přišel konec června a první zprávy o tom, že svět pravděpodobně neskončí.

Emirates začali otevírat první lety.

Nikoliv na Bali.



Několikrát to slíbili, ale nakonec se na Bali začalo létat až o 2 roky později.

Kdyby bylo na mně a na mojí ženě, tak tam asi sedíme dodnes.

Naprosto nic nám nechybělo.

Uvědomili jsme si, že máme takový životní styl rádi.


Ale naše holky začaly postrádat kamarády, kteří se začali vracet do škol a začali chodit společně ven.

Začali jsme řešit možnosti, jak se dostat domů.

Měli jsme ovšem v plánu se na podzim na Bali vrátit.

To se nestalo. Bali se v létě uzavřelo a stalo se jednou z nejvíce sledovaných destinací ohledně Covidu společně s Indonésií.



Takže jsme začali vymýšlet cestu zpátky přes Jakartu a Dubaj.

Emirates nám asi 2x let zrušili, ale přece jen se podařilo a koupili jsme letenku s místní společností z Bali do Jakarty v Indonésii a pak s Emirates naprosto prázdným letadlem do Dubaje a do Vídně, protože do Prahy se ještě stále nelétalo.



Vesmír je neustálým tancem a interakcí na sebe vzájemně působících sil a vlivů. Všechno do sebe zapadá v přirozeném rytmu jako pohyb vln v oceánu. 

Jestli je na pozadí a uvnitř toho všeho nějaká inteligence, pak jistě jen přihlíží a vnímá své vlastní bytí, než ovlivňuje a organizuje.

Člověk je výsledkem svého vlastního obrazu uvnitř v sobě. Jeho představa o tom, co je jeho život, je výsledkem toho, co si myslí naše mysl, cítí ve svém těle díky svým emocím a vnějším podnětům, které jsou zabarvené vzory vnímání a myšlení, které v sobě vytváříme během svého růstu od nevinnosti k samostatné existenci člověka žijícího jako součást nějaké společnosti.



To celé dohromady je asi náš život. Neustálá interakce těchto dvou světů. Vnější naprosto nezávisle existující a inteligentní celek s vnitřním světem každého z nás.

Jsme nejspíše schopni na určitou chvíli zapojit svůj mozek a tělo způsobem, který nám umožní rozšířit své vlastní vnímání, opustit vlastní identitu a vnořit se do částečné verze nezávislosti na vlastním zabarvení.

Načerpat kousek z této nezávislé formy existence, která vyzařuje bytí v té jedinečné a nezabarvené podobě. A jen tak být součástí toho celého tance.


To je konec mého pozorování oceánu na kouzelném ostrově Bali uprostřed Indonésie. Odjíždíme domů. :)




Podívejte se i na www.vladimirekart.cz


Chcete dostávat informace o podobných akcích a zajímavých tématech? 

83 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page