top of page

Bali Díl 1. - Někdy se Život neptá.

Aktualizováno: 13. 12. 2023

Úvod - Jak jsme se dostali za Covidu na Bali. Ve chvíli, kdy připravuji tento článek, jsme na Zanzibaru. Dnes ráno jsem tu si procházel nějaké věci ohledně nové knížky, kterou chci napsat, a narazil jsem na příběh, který jsem napsal za našeho pobytu v roce 2020 na Bali. Bylo to skvělé dobrodružství, které jsme neplánovali. Samotného mě to dnes ráno pobavilo a inspirovalo, tak jsem se rozhodl, že to zveřejním i vám. Nyní je to asi 4 roky poté, co jsem to napsal. Máme na Zanzibaru resort, který od příštího roku budeme provozovat. Cesta k našim snům je někdy naprosto nepředvídatelná. Tenkrát jsme udělali rozhodnutí, které bylo klíčové pro spoustu dalších budoucích událostí. Na toto období rádi vzpomínáme, tak možná bude inspirativní i pro někoho z vás. Bali - Indonésie červenec 2020. Je krátce po půlnoci a venku slyším vlny Indického oceánu, které se v nekončícím rytmu rozbíjejí o pobřeží. Tak tento zvuk poslouchám bez několika dní 3 měsíce v kuse.

Sedím na Bali, na ostrově v Indonésii a píšu knížku. O čem by přesně měla být a kam dojde je zatím otázka, ale inspirace mi určitě chybět nebude. Nejprve chci popsat to, co jsme zažili společně s mojí ženou a 3 dcerami, když jsme se rozhodli udělat větší krok než obvykle.






Jak jsme se sem dostali.

První, co je třeba říct, je, že já i moje žena cestujeme opravdu rádi. Oba jsme procestovali různým způsobem různé části světa. Takže když u nás na začátku března 2020 začali hlásit, že zavřou školy a hranice, měli jsme poměrně rychle jasno.

Naše rozhodnutí koupit letenky a odletět jedním z posledních letadel trvalo jen jeden den. Pak už se všechno dělo velice rychle.

V tuto chvíli, kdy máme za 3 týdny letět zase zpátky domů, se mě začalo pár lidí ptát, jak vidíme naše rozhodnutí zpětně. Jestli jsme rádi, že jsme se rozhodli a odletěli původně na měsíc a nakonec na skoro 4 měsíce.

Za mě je to jednoznačné. Byla a v tuto chvíli to stále ještě je naprosto jedinečná zkušenost. Uvědomil jsem si, že naše zážitky a zkušenosti mohou být pro některé z vás důležitým a zajímavým zdrojem inspirace k tomu, jestli a jak se vydat na cestu za tím, co je pro vás ten sen. Co je pro vás to, o čem jste třeba dlouho uvažovali, ale nikdy jste nenašli příležitost se zastavit a udělat to. Tak jako my. Mnohokrát jsme přemýšleli o tom, jaké by to bylo se prostě ze dne na den sebrat a odstěhovat se na nějakou dobu mimo náš zaběhlý svět.

Do místa, kde čas plyne jinak, lidé uvažují jinak a kde se prakticky každé ráno probudíte, svítí sluníčko, vidíte oceán, palmy a k snídani si dáte čerstvé ovoce, které jste koupili včera na trhu od usměvavých domorodců.

Mnohokrát jsme to zažili na 2 až 3 týdny, ale tohle je jiné. V mnoha aspektech jiné. Navíc, když nevíte, kam se vlastně svět bude vyvíjet a jak dlouhý váš pobyt v takovém místě bude.


Ale není to jen příjemné. Někde jsem slyšel takovou větu: Je jedno na jak tenké plátky se cokoliv rozhodnete nakrájet, vždycky to bude mít dvě strany. A o tom je i tahle knížka.

Chtěl bych kromě příběhu přinést i několik užitečných tipů a postřehů pro ty z vás, kteří by si takovou cestu chtěli taky zkusit a vyrazit na neznámo dlouho, neznámo kam.

Nakonec je to náš život a měla by to být vždy naše volba, co s ním a jak uděláme.

Přeji vám příjemné čtení…


Vladimír Ekart - autor a tak trochu dobrodruh


Pokračování v dalším dílu...


Podívejte se i na www.vladimirekart.cz Chcete dostávat informace o podobných akcích a zajímavých tématech?  Pak mi nechte na sebe kontakt zde.

155 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page